Videospeler inladen...

Zuid-Koreaanse oud-president krijgt 24 jaar cel voor machtsmisbruik

In Zuid-Korea is oud-president Park schuldig bevonden aan machtsmisbruik. Park besliste twee jaar geleden af te treden, na verschillende beschuldigingen wegens machtsmisbruik, corruptie en het lekken van belangrijke informatie. Ze moet 24 jaar naar de cel.
 

Park Geun-hye zit al bijna een jaar in voorhechtenis, nadat ze stopte als president. Park behoorde tot de meest invloedrijke conservatieve politici van Zuid-Korea.

Park zou steekpenningen hebben aanvaard ter waarde van 46 miljoen euro van Samsung, Lotte en SK. In ruil kregen die bedrijven politieke gunsten.

Bovendien is het vroegere staatshoofd ervan beschuldigd achttien grote bedrijven te hebben verplicht in totaal 60 miljoen euro te "schenken" aan twee stichtingen die onder controle van een vertrouweling van haar zijn geplaatst.

Die werd eerder al tot 20 jaar cel veroordeeld.
 

Meest gelezen