Videospeler inladen...

Dode bij brand in Trump Tower in New York

In de Trump Tower in New York is een man om het leven gekomen bij een brand in een appartement op de 50e verdieping. Vier brandweermannen raakten lichtgewond bij de blusoperatie. Wat de brand precies heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. De Amerikaanse president Donald Trump is de eigenaar van de wolkenkrabber en woonde er zelf voor hij zijn intrek nam in het Witte Huis.

Op de 50e verdieping van de Trump Tower op 5th Avenue in New York heeft korte tijd een brand gewoed. De vlammen waren van op straat te zien. Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien hoe brokstukken naar beneden vallen. 

De Amerikaanse president Trump liet kort na de brand op Twitter weten dat het vuur gedoofd is. Zijn zoon Eric laat weten dat de brand plaatsvond in een appartement en dus niet in een kantoor.

De Trump Tower is een wolkenkrabber in het centrum van New York. De huidige Amerikaanse president is er eigenaar van. Voor hij naar het Witte Huis verhuisde, woonde hij in de toren. In het gebouw zijn appartementen, kantoren en winkels gevestigd.

Op onderstaande foto is de schade na het blussen van de brand te zien.

Meest gelezen