Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Egypte laat opnieuw deeltaxi's toe

Een Egyptische rechtbank maakt een eind aan het recente verbod op deeltaxi's. Diensten zoals Uber en Careem, dat vooral actief is in het Midden-Oosten, zijn heel populair in het land. Maar net als in veel andere landen moeten de klassieke taxibedrijven er niet van weten.

Een groep bedrijven was naar de rechter in Caïro gestapt om het gebruik van apps zoals Uber en Careem te verbieden. Ze namen het niet dat voor chauffeurs van zulke diensten niet dezelfde, strenge voorwaarden gelden die zij hebben. De rechter gaf hen gelijk. Eind vorige maand kwam er een verbod op deeltaxi's.

Uber en Careem gingen in beroep. Met succes, zo blijkt nu. Veel Egyptenaren klagen over de service van de klassieke chauffeurs. Sommige van die chauffeurs weigeren hun meter aan te zetten. En op vragen om de airconditiong in te schakelen, komt naar verluidt vaak een negatief antwoord.

Meest gelezen