Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Mooi weer vandaag: tijdlang erg druk op wegen naar de kust, extra treinen van NMBS erg populair

De zon schijnt en de temperatuur klimt richting 20 graden, dus traditioneel is het dan druk op de weg richting kust. Door een ongeval op de E40 ter hoogte van Beernem was het een tijdlang meer dan een uur aanschuiven, maar de weg is daar nu vrijgemaakt en de verkeersdrukte op alle wegen naar de kust lijkt rond 13 uur stilaan af te nemen. Wie voor de trein koos, had meer geluk: de NMBS legt zowel vandaag als morgen extra treinen in naar Oostende en Blankenberge. 

Gisteren werd het al duidelijk: enkele stralen zon en iedereen wil naar de kust. Met files als gevolg. Ook vandaag was het weer van dat. Door een ongeval op de E40 ter hoogte van Beernem was het daar in de loop van de ochtend meer dan een uur aanschuiven. Sinds 12.30 uur is de weg wel vrijgemaakt en de drukte op weg naar de kust lijkt stilaan af te nemen.

Extra treinen

Met de trein kan u alvast de files omzeilen. De NMBS neemt dit weekend ook maatregelen om te zorgen dat het op de treinen niet te druk werd.

"We hebben per dag zo'n 10.000 extra zitplaatsen gecreëerd in de treinen, en we merken dat dat echt nodig was," zei Dimitri Temmerman van de NMBS vanochtend aan VRT Nieuws. "De treinen zitten goed vol, ongeveer 700 mensen per trein richting kust."

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Extra treinen: waar en en wanneer?

In totaal rijden er dit weekend  elke dag 13 extra treinen:

- Op de lijn Luik-Oostende rijden er 's ochtends drie extra treinen. Naar Blankenberge komen er vier treinen bij, een vanuit Hasselt en drie vanuit Brugge. 
- 's Avonds rijden er zes extra treinen naar het binnenland: drie vanuit Oostende en drie vanuit Blankenberge. De dienstregeling is dezelfde voor zaterdag én zondag.

Daarnaast worden enkele bestaande verbindingen tussen Antwerpen en de kust versterkt: die treinen krijgen extra wagons.

Herbekijk hier het weerbericht

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Ook gisteren lokte het mooie weer veel mensen naar de kust

Videospeler inladen...

Voor wie toch met de auto gaat: er wordt veel file verwacht, zo vertelde Pascale Mertens gisteren in "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen