Videospeler inladen...

14 doden na busongeluk Canadees junioren ijshockeyteam

Bij een aanrijding tussen een bus met een junioren ijshockey team en een vrachtwagen in Canada zijn zeker veertien doden gevallen. Drie inzittenden van de bus zijn nog in kritieke toestand. De meeste slachtoffers zijn tieners. De leden van het ijshockeyteam zijn tussen de 16 en de 21 jaar oud.

IJshockeyteam Humboldt Broncos was op weg naar een toernooi en reed op een rurale autosnelweg in de provincie Saskatchewan in het westen van Canada. Daar kwam de bus in aanrijding met een vrachtwagen met oplegger. Veertien inzittenden zijn om het leven gekomen, de veertien andere passagiers raakten gewond. Drie van hen zijn in kritieke toestand.

De leden van het juniorenteam zijn allemaal tussen de 16 en de 21 jaar oud. De Canadese premier Trudeau heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers. Op Twitter schrijft hij dat hij zich "niet kan voorstellen wat de ouders van de slachtoffers moeten doormaken".

Meest gelezen