Videospeler inladen...

Thomas More-studenten worden vierde in "waterstofrace"

Studenten van de Thomas More Hogeschool zijn vierde geworden in de Hydrochallenge, een wedstrijd voor waterstofauto's. In totaal namen een twintigtal teams deel.

De teams reden met auto's die nu al te koop zijn voor particulieren. De organisatoren willen met de wedstrijd het gebruik van waterstofauto's promoten. De uitstoot van waterstofwagens bestaat enkel uit zuiver water. Als de brandstof, waterstof , op een milieuvriendelijke manier gemaakt wordt, zijn het dus ecologische wagens. Belangrijkste struikelpunt tot nu : het gebrek aan tankstations. In ons land is er nog maar één waterstoftankstation.

Het was geen snelheidswedstrijd. De teams moesten zo veel mogelijk punten verdienen. Zo was elke gereden kilometer goed voor één punt, maar er waren ook bonuspunten voor elk land dat doorkruist werd, voor elk tankstation dat de teams aandeden, en voor wie het verst van het startpunt in Waddingxveen in Nederland geraakte.

De studenten van Thomas More reden op 24 uur tijd in totaal meer dan 2.019 kilometer in 8 verschillende landen, en ze deden 9 tankstations aan. De wedstrijd is gewonnen door een Nederlands team, "Infram". Het winnende team deed maar vier verschillende landen aan, maar maalde meer kilometers (2.175 km) en reed ook het verst van het startpunt.

Meest gelezen