Van Rogier tot de Ribaucourt: herlees de verhalen achter de stations van metrolijn 2 in Brussel

Deze paasvakantie heeft VRT NWS metrolijn 2 in Brussel genomen op zoek naar de verhalen achter de stations. Naar wie zijn ze vernoemd en wie waren die mensen? Herlees de verhalen hier.

Charles Rogier, Jean-Baptiste Madou, Georges Clemenceau, Léon Delacroix, Eugène Simonis en de familie de Ribaucourt: naar al deze illustere figuren uit de geschiedenis van België is een station van metrolijn 2 in Brussel vernoemd.

Afgelopen week heeft VRT NWS hun verhalen verteld. Via onderstaande interactieve kaart kunt u ze herlezen. Klik hiervoor op de namen van de verschillende stations:

Metrolijn 2 heeft daarnaast 2 stations die naar een vrouw zijn vernoemd: Elisabeth (koningin Elisabeth) en Louiza (prinses Louise). Het verhaal van die eerste komt in een volgende reeks aan bod, dat van die laatste heeft VRT NWS al in de krokusvakantie verteld in het kader van een reeks over "vergeten" prinsessen en prinsen uit de Belgische monarchie.

Via onderstaande interactieve kaart kan u ook die reeks herlezen. Het volstaat opnieuw op de verschillende locaties te klikken:

Meest gelezen