Videospeler inladen...

Vlaamse regering trekt 2,5 miljoen euro uit voor sport net na de schooluren voor tieners

De Vlaamse regering maakt 2,5 miljoen euro vrij voor sport net na de schooluren. Dat moet tieners van het eerste tot het vierde middelbaar tot bewegen aanzetten, schrijft Het Laatste Nieuws. 

De regering wil dat jongeren net na de lessen kunnen sporten op school of in de buurt van hun school. Ongeveer een kwart van de jongeren, zo'n 50.000 jongeren, haakt af na het lager onderwijs. 

"Wat ik hoop, is dat we met deze actie opnieuw een deel van die 50.000 jongeren aan het sporten kunnen krijgen of kunnen houden", zegt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). "We willen proberen om onmiddellijk na de school sport aan te bieden om ervoor te zorgen dat ze aan het sporten blijven. Ze kunnen dan ook eens een totaal andere sport dan de klassieke sporten proberen, ik zeg maar wat: rugby, kickboksen, sporten die anders misschien niet meteen in de geesten van de jongeren naar boven komen. Een enorm voordeel is ook dat we ervoor zorgen dat er geen extra verplaatsingen nodig zijn."

Een sportleerkracht of iemand van buitenaf zal de activiteiten begeleiden. De bedoeling is jongeren te laten proeven van verschillende disciplines zodat ze opnieuw zin krijgen om ook buiten de school te sporten. "De jongeren mogen wat mij betreft zelf kiezen welke sporten ze willen doen", vervolgt Muyters. "We willen niet in het vaarwater van de klassieke sportclubs komen, zij blijven zeer belangrijk. Voor mij is het nog belangrijker dat elke jongere blijft sporten." 

Meest gelezen