Warme lenteweer komt redelijk vroeg, maar uitzonderlijk is het niet

Vandaag is het de eerste "warme dag", dat betekent een dag met temperaturen boven 20 graden. Dat is redelijk vroeg, maar een record is het zeker niet.

In Ukkel werd vandaag op het warmste moment van de dag 20,4 graden gemeten en dus is het vandaag officieel de eerste warme dag. In Gent werd het het warmst: 22,1 graden. Voor wie de tel bijhield: het was bij ons de laatste keer 20 graden op 19 oktober 2017.

De eerste warme dag van het jaar valt dus redelijk vroeg, maar vorig jaar was het al op 28 maart prijs. De vroegste warme dag ooit was op 9 maart 2014. En nog een weerweetje: in 1879 moesten ze wachten tot 7 juni voor een eerste warme dag.  

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen