Grens tussen ABC-eilanden en Venezuela gaat weer open

De grens tussen de Nederlandse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao en het Zuid-Amerikaanse Venezuela gaat weer open. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok laten weten. Blok ondertekende zaterdag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een akkoord dat een einde maakt aan de grenssluiting die Venezuela begin januari instelde.

Venezuela sloot de grens omdat de eilanden niet genoeg zouden doen om de smokkel van onder meer drugs, wapens, geld, goud en koper tegen te gaan. De landen hebben nu afgesproken om samen actief de smokkel te bestrijden. "Door de inzet van ons diplomatieke netwerk kon ik de grenssluiting deblokkeren", zegt Blok. "Dit is goed voor de Caribische regio en de relatie met buurland Venezuela."

Meest gelezen