Jongeman veroorzaakt ongeval, twee uur nadat zijn rijbewijs werd ingetrokken

In Bazel heeft de politie zondagochtend het voertuig van een 23-jarige jongeman in beslag genomen. De jongeman was rond 5 uur 's ochtends tegengehouden door de politie en hij legde daarbij een positieve ademtest af. Het rijbewijs van de jongeman werd ingetrokken. Twee uur later kwam de politie de jongeman opnieuw tegen, net nadat hij een ongeval had veroorzaakt. Toen bleek dat hij ook drugs had genomen. 

In Bazel bij Kruibeke heeft een autobestuurder het zondagmorgen wel erg bont gemaakt. Een patrouille van de lokale politie merkte rond 5 uur een voertuig op waarvan de bestuurder er een vreemde rijstijl op nahield. De agenten konden de auto in de Beekdam in Bazel onderscheppen. Bij een alcoholcontrole legde de 23-jarige bestuurder uit Kruibeke een positieve ademtest af, hij bleek maar liefst 2,18 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op last van het parket werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Nog geen twee uur later kwam het in de Parklaan tot een zware aanrijding. Een auto had er verschillende voertuigen aangereden en nadien de vlucht genomen. Aan de hand van de nummerplaat kwam de politie de auto op het spoor.

Bij nazicht bleek het om dezelfde bestuurder te gaan wiens rijbewijs enkele uren eerder werd ingetrokken. De man legde opnieuw een positieve ademtest af maar dan ook een positieve speekseltest. De man was dus ook onder invloed van drugs. Het parket besliste daarop om nu ook het voertuig van de man in beslag te nemen. 

kasto80

Meest gelezen