Poppy-deelauto crasht na vermoedelijke joyride, bestuurder vlucht

Het bedrijf Poppy, bekend van de rode deelauto's in Antwerpen, kondigt nieuwe maatregelen aan tegen misbruik. Dat is het gevolg van een zwaar ongeval afgelopen weekend.

Joyride

Op het kruispunt van de Jan De Voslei en de Camille Huysmanslaan is zaterdagavond een vermoedelijke joyride geëindigd in een zwaar ongeval.

Een bestuurder reed met zo'n deelauto aan hoge snelheid, negeerde het rode licht, ging enkele keren over de kop en kwam tot stilstand tegen een andere wagen.

Bij de aanrijding sneuvelde ook een verkeerslicht. Gewonden vielen er gelukkig niet. Getuigen zagen hoe vier inzittenden langs het bestuurdersraampje uit de auto klommen en wegvluchtten.

Identiteitsfraude

"Je moet je registreren als je van zo'n deelauto gebruik wil maken, maar blijkbaar wordt daar soms misbruik van gemaakt", zegt Alexander Van Laer van Poppy.

"Wij betreuren dat uiteraard en we werken er verder aan om het systeem waterdicht te krijgen. De kans is groot dat we hier met identiteitsfraude te maken hebben, waarbij een bestuurder rijdt met de gegevens van iemand anders", legt Van Laer uit.

Het is niet de eerste keer dat een deelauto van Poppy bij een crash betrokken raakt door joyriders. Het bedrijf gaat nu samenwerken met de politie: "We werken samen met politie en parket om deze mensen op te sporen en van ons platform weg te krijgen". Het onderzoek loopt nog volop. Zo'n 12.000 mensen hebben zich intussen al bij Poppy geregistreerd.

Meest gelezen