Videospeler inladen...

Ruim 30.000 bezoekers voor 30e editie FACTS

De FACTS-beurs in het Gentse Flanders Expo noteerde voor zijn 30e editie zowat 32.000 bezoekers. FACTS is een organisatie die sciencefiction, fantasy, comics, Japanse animatie en manga promoot. Twee dagen lang werden bezoekers ondergedompeld in een wereld waar bovennatuurlijke krachten hoogtij vieren. Bij deze editie was vooral Gillian Anderson, bekend van "The X-files", de grote publiekstrekker.

FACTS is in oorsprong een handelsbeurs, maar doorheen de jaren is het FACTS-weekend uitgegroeid van een handelsbeurs tot een spectaculair totaalevenement. Onder meer door series als "Game of thrones" en "The big bang theory" zitten dergelijke evenementen in de lift.

FACTS is de grootste Comic Con van de Benelux. In Flanders Expo wordt jaarlijks een conventie georganiseerd in het najaar, maar sinds een drietal jaar wordt ook in de lente een editie georganiseerd. Deze keer lokte de lente-conventie zowat 32.000 bezoekers, zegt organisator Anthony Audenaerd. "We zijn zeer tevreden, alles is vlekkeloos verlopen."

Anderson

Tussen de 31.229 bezoekers ook heel wat cosplayers, die maandenlang werkten om hun creatie te tonen tijdens de parades en in de wandelgangen. Moedige krijgers probeerden The Beast te verslaan, het grootste opblaasbare obstakelparcours ter wereld. En wie wou, kon tijdens deze editie een workshop "Learn to draw: The Simpsons" volgen of meedoen aan de karaokesessies. Japanse ballads, de tofste tv-intro's, de Pokémon-karaokemon weerklonken door Flanders Expo en er vond zelfs een heuse Thor's Voice Battle plaats.

Op deze 30e editie tekenden topacteurs als Gillian Anderson, Joe Keery, Isaac Hempstead-Wright, Manu Bennett, Emilie de Ravin en Cobie Smulders present. Vandaag, zondag, konden fans ook de acteurs uit de populaire Ketnetserie "Nachtwacht" ontmoeten.

"We hebben bezoekers gehad uit Brazilië, Rusland, Amerika en Duitsland, speciaal voor Anderson", aldus Audenaerd. De actrice kondigde in januari immers niet alleen aan dat ze niet meer te zien zal zijn in "The X-files", maar ook dat Gent een van de laatste conventies is die ze zal aandoen.

De najaarsconventie van FACTS zal plaats vinden op 29 en 30 september, opnieuw in Flanders Expo in Gent.

Meest gelezen