Videospeler inladen...

Opnieuw beelden van luidruchtige trouwstoet die alle verkeer blokkeert, deze keer in Genk

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van een trouwstoet waarbij de bestuurders van de betrokken wagens het erg bont maken. Deze keer gaat het om een trouwstoet die door Genk passeerde. Verschillende politici reageren kwaad.

De trouwstoet is langs de Stalenstraat in Genk gepasseerd. Een toeschouwer maakte beelden en plaatste die op Facebook. Zo is te zien hoe de wagens al het andere verkeer blokkeren, hoe luide knallen te horen zijn en hoe een rookwolk het zicht belemmert. Mogelijk zijn schoten afgevuurd, wellicht met een alarmpistool.

"We tolereren dit niet", zegt burgemeester Dries (zie video onder). "We gaan het filmpje analyseren en kijken of we mensen kunnen herkennen. We bekijken ook hoe we dit in de toekomst kunnen tegengaan en hoe we preventief te werk kunnen gaan, bijvoorbeeld in samenwerking met uitbaters van feestzalen."

Videospeler inladen...

Op Facebook keurt ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) het gedrag van de feestvierders af. "Dit is wat ik bedoel met het duidelijk aangeven van grenzen", schrijft ze. "Dit pikken we niet meer."

"Dit is geen uiting van vreugde bij een huwelijk. Het is een demonstratie van dominantie door één bepaalde groep die zich onaantastbaar voelt. Hun boodschap: de straten zijn van ons! Niet dus! Zwaaien met pistolen op de openbare weg. Gaat het nog?"

"Ze menen dat de verkeersregels en regels van fatsoen niet voor hen gelden. Alarmpistool of niet? Wie doet zoiets. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. Dat is een proces waarbij men zich geleidelijk onaantastbaar voelt. En het moet stoppen. Ik eis dat het bestuur niet meer laat betijen."

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vindt het op zijn beurt "onbegrijpelijk dat sommigen hun les nog niet geleerd hebben". "De heisa van de afgelopen weken heeft er alleszins toe geleid dat zowel de federale als de lokale politie alerter is geworden voor dit wangedrag. Dat zal in deze zaak niet anders zijn. Zo'n gedrag is niet alleen ongelooflijk egoïstisch, maar ook nog eens ongelooflijk dom. Zeker als je weet dat alles gefilmd wordt. Boontje komt dra om zijn loontje."

Meest gelezen