Videospeler inladen...

Trump wil vergelding voor mogelijk gebruik gifgas in Syrië

Bij een mogelijke aanval met gifgas in Douma, in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus, vielen tientallen doden. "De Syrische president Assad zal hier een zware prijs voor betalen", laat de Amerikaanse president Trump weten via Twitter. Een topadviseur van Trump sluit niet uit dat er een Amerikaanse raketaanval volgt, ter vergelding. 

Trump reageerde via Twitter op een mogelijk nieuwe gifgasaanval van het Syrische regime. "Assad zal een zware prijs betalen voor deze waanzinnige daad, waarbij vele doden vielen, ook vrouwen en kinderen", schrijft hij. En meteen krijgen ook de Russische president Poetin en de Syrische bondgenoot Iran een veeg uit de pan. "Zij zijn verantwoordelijk, want ze steunen het Beest Assad", tweet Trump.  

Een topadviseur van president Trump sluit een Amerikaanse raketaanval op Syrië niet uit als vergelding. Een jaar geleden vuurden de Amerikanen ook al raketten af op het Syrische leger, als vergelding voor een vermoedelijke aanval met zenuwgas.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen