Van "Traneneiland" tot "Kaap Ontgoocheling": dit zijn de treurigste plaatsnamen ter wereld

Onder de noemer "sad topographies" ("treurige plaatsbeschrijvingen") houdt een Australische kunstenaar een profiel op Instagram bij waarop hij afbeeldingen van de treurigste plaatsnamen ter wereld post. Een bloemlezing.

"Misery Island", "Lonesome Lake" of "Sadness Street": het zijn maar enkele van de tientallen afbeeldingen van plaatsnamen die Damien Rudd de voorbije jaren op het Instagramprofiel "sad topographies" heeft verzameld.

De kunstenaar uit Australië kiest telkens voor een detail dat hij uit Google Maps knipt en dat hij met een korte beschrijving post. Intussen kan hij al op meer dan 87.000 volgers rekenen.

Rudd speurt de plaatsnamen zelf op via zoekopdrachten op Google, maar even goed sturen fans hem suggesties door. Af en toe neemt hij een politiek standpunt in, bijvoorbeeld door een afbeelding van de hele VS te posten op de dag van de eedaflegging van de Amerikaanse president Donald Trump.

Hieronder geven we u een bloemlezing weer. Op Instagram kunt u alle afbeeldingen bekijken. Rudd heeft zijn "verzamelde" werk ook in een boek gepubliceerd.

(Lees voort onder afbeeldingen)

Ook in ons land telt enkele merkwaardige plaatsnamen. Dat bewees de wedstrijd die Radio 2 in het voorjaar van 2016 organiseerde om de gekste straatnaam van Vlaanderen te vinden. "Oude Zak" in Brugge won toen het pleit:

Videospeler inladen...

Meest gelezen