Videospeler inladen...

27 schoolkinderen komen om bij busongeluk in India

Bij een ongeval met een schoolbus in het noorden van India, in de deelstaat Himachal Pradesh, zijn dertig mensen om het leven gekomen, onder wie 27 kinderen. Een tiental gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen afgevoerd.

Het ongeval gebeurde in de stad Kangra, ongeveer 500 kilometer ten noorden van de hoofdstad New Delhi. De bus slipte van een berg en viel in een kloof van dertig meter diep. Volgens de deelstaatminister van Onderwijs waren alle omgekomen kinderen tussen zes en elf jaar oud. Verschillende andere kinderen zouden gewond zijn geraakt. Ook drie volwassenen zijn omgekomen.

Het is niet duidelijk waarom de bus plots begon te slippen. De lokale autoriteiten onderzoeken de crash.

De wegen in de bergachtige streken in India worden gevreesd door de diepe kloven, het gebrek aan vangrails en de vaak roekeloze chauffeurs. Dodelijke ongevallen komen er vaak voor.

Meest gelezen