‘Volzet!’, ondanks het gebrek aan bloesems

Je zal je moeten reppen om nog een kamer te vinden in een B&B in Haspengouw. De meeste bedden zijn al gereserveerd. April is dé bloesemmaand bij uitstek, alleen zijn er deze paasvakantie nog maar amper bloesems te zien.

Amper bloesems te zien, en toch loopt het storm in Haspengouw. Veel toeristen nemen het zekere voor het onzekere en boeken al erg vroeg een kamer. Soms starten de boekingen al anderhalf jaar vooraf. April is de bloesemmaand bij uitstek, alleen kan je de natuur niet sturen want de witte pracht laat nog even op zich wachten tot zeker begin volgende week.

“Sommige mensen vragen ons om hun kamer om te boeken naar een later tijdstip”, zegt uitbater Koen van B&B Extree in Wellen, “maar dat is echt niet mogelijk. Alle weekends tot eind mei zijn al volgeboekt". Je kan wel nog je kans wagen op weekdagen, want dan is er wel nog plaats. “Vooral woensdagen en donderdagen zijn minder populair, dus dan kan je wel nog iets boeken”, aldus Koen.

Elektrische fietsen populair

Ook bij Fietspunt Sint-Truiden zijn er al veel reservaties binnengekomen. Vooral naar elektrische fietsen is er veel vraag. "Die zijn zo populair dit jaar dat we het aantal hebben moeten verhogen van 38 naar 70 stuks”, zegt Scott Mertens van Fietspunt Sint-Truiden. Ook al zijn er nog geen bloesems, Haspengouw is een erg mooie streek om te fietsen, al dan niet elektrisch.

Late bloesem dit jaar

In de eerste week van de paasvakantie trok een ploeg van Het Journaal naar het Hageland en Haspengouw. Herbekijk dat verslag hier. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen