Videospeler inladen...

Belg komt om het leven bij ongeval met toeristenbus in Malta

Bij een ongeval met een dubbeldeksbus in Malta zijn twee mensen om het leven gekomen, onder wie een Belg. Dat heeft de Maltese minister van Volksgezondheid, Chris Fearne bevestigd. Het zou gaan om een man van 62 jaar. De FOD Buitenlandse Zaken kan het overlijden nog niet officieel bevestigen

Het ongeval gebeurde in het kuststadje Zurrieq, in het zuiden van Malta. De bus, een dubbeldekker met open dak, reed aan relatief hoge snelheid tegen een aantal laaghangende takken. Twee toeristen, de Belgische man en een Spaanse vrouw van 37, overleden ter plaatse.

Vier anderen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd, onder wie twee kinderen. In totaal raakten 50 mensen gewond, onder wie 12 kinderen. Zes gewonden zijn er erg aan toe.

De takken zouden beschadigd zijn geraakt door hevige rukwinden gisteravond, maar het is niet duidelijk of dat ook aan de basis van het ongeval ligt.

Meest gelezen