Studenten in Brugge krijgen voor het eerst een grote beiaardcantus

De studenten van Brugge gaan Leuven en Gent achterna: er komt voor het eerst een grote beiaardcantus. Zingen en veel bier drinken... dat zijn de ingrediënten van zo'n cantus. De beiaardcantus komt er op woensdag 18 april op het binnenplein van het Belfort in Brugge.

Organisator Bram Vanaelst vertelt hoe de cantus er zal uitzien: "De Beiaardcantus zal een bijeenkomst zijn van studenten die het lied, de beiaard en het studentenleven in hun hart dragen. Het zal een aangename avond worden voor iedereen."

Geen overrompeling

De inwoners van Brugge moeten niet bang zijn voor een grote overrompeling door studenten, zoals in Gent waar er 2.000 tot 3.000 bezoekers zijn.

Stadsbeiaardier Wim Berteloot zal de eerste beiaardcantus in Brugge begeleiden.

Meest gelezen