© VRT 2018

Nederland koopt uitzendrechten van fictiereeks "Gevoel voor tumor"

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de tragikomische fictiereeks"Gevoel voor tumor" aangekocht, net als Red Arrow, de bekende distributeur die de reeks internationaal zal verkopen. "Gevoel voor tumor" vertelt het verhaal van Tristan Devriendt die op 25 jaar het verdict van kanker te horen krijgt.  

"Gevoel voor tumor" is een coproductie van Eén en productiehuis Sylvester in samenwerking met onder meer Kom op tegen Kanker. De reeks staat op zondagavond geprogrammeerd en houdt elke week ruim 800.000 kijkers voor de buis gekluisterd.

NPO en Red Arrow hebben alvast de rechten gekocht. Red Arrow zal de reeks deze week voorstellen op MIPTV, de grootste televisiebeurs wereldwijd. Begin mei zal "Gevoel voor tumor" ook gepresenteerd worden op Série Mania. Op dit gespecialiseerde festival worden dramaseries voorgesteld aan internationale zenders en platformen.

"Gevoel voor tumor" aan vierde aflevering toe

Gisteren werd de vierde aflevering van "Gevoel voor tumor" uitgezonden. Hier kunt het emotionele fragment herbekijken dat Hanne het haar van Tristan -die chemo krijgt- scheert:

Meest gelezen