Videospeler inladen...

Signalisatiebord geblust op Brusselse Binnenring, weg is vrijgemaakt

Er is vanochtend grote hinder ontstaan op de Binnenring rond Brussel in Zaventem doordat een signalisatiebord boven de weg was beginnen te branden. Nadat het bord was geblust en weggenomen, werd de weg vrijgemaakt. 

Het signalisatiebord van ongeveer 8 op 2 meter vatte rond 6.30 uur vuur. Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstaan is, maar het Vlaams Verkeerscentrum vermoedt dat een kortsluiting aan de basis ligt. In het bord zat immers een lichtbak.

Het brandende bord werd snel geblust en ontmanteld. "De brandweer was snel ter plaatse en kon werken vanop een naburige brug", legt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum uit. Ook de brokstukken die op de weg vielen, zijn weggenomen, zodat tegen 8.30 uur de weg kon worden vrijgegeven.

Intussen staat er wel nog een lange file. Daarom wordt aangeraden om om te rijden. Het verkeer over lange afstand dat van Gent naar Hasselt wil, rijdt beter via Antwerpen. Verkeer dat van Antwerpen naar Brussel moet, krijgt ook de raad om de A12 te nemen omdat er ook op de E19 veel file staat.

Meest gelezen