Minister Weyts wil dat autobestuurders gepersonaliseerde verkeersinfo krijgen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil dat autobestuurders gepersonaliseerde verkeersinfo krijgen. Dat moet de verkeersveiligheid verhogen. 

Weyts lanceert het idee in Het Nieuwsblad. De verkeersinfo kan worden doorgestuurd naar de smartphone of naar het gps-systeem van de wagen. 

"We willen vooral de nieuwe technologie inzetten ten voordele van de verkeersveiligheid", legt minister Weyts uit. "Het gaat bijvoorbeeld over wijzigende weersomstandigheden op je traject of over een ambulance die eraan komt. Maar ook kan je een signaal krijgen wanneer je de maximale snelheid overschrijdt." 

Minister Weyts zou het signaal graag geïntegreerd zien in het gps-systeem. "Vandaag zijn er nog te veel autoconstructeurs die dat systeem gesloten laten. Dat zou moeten veranderen en dan kunnen we ervoor zorgen dat die gps-toestellen door nieuwe apps ook veel meer bruikbaar zijn ten voordele van verkeersveiligheid. De info kan komen van de app-leveranciers die beschikken over verschillende data, bijvoorbeeld ook van het Vlaams Verkeerscentrum."

Meest gelezen