Nieuwe stroopfabriek in Wellen

Vader en zoon Bleus hebben in Wellen hun spiksplinternieuwe stroopfabriek geopend. Nog niet alle ketels zijn opgestart, maar dat zal niet lang meer duren.

Raf Bleus is al de zesde generatie stroopmaker. Samen met zijn vader was hij tot ruim een half jaar geleden aan de slag in de stoomstroopfabriek in Borgloon. Maar door de restauratie van dat gebouw moesten ze er weg. Sinds enkele maanden zijn ze nu volop aan het werk in hun nieuwe hal in Wellen met een volledig nieuwe infrastructuur. Raf Bleus: “We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om alles te automatiseren en we hebben de ketels vergroot zodat we per keer meer kunnen maken. Het sap zal sneller ingekookt zijn, da’s beter voor het product.” De stroopstokerij maakt niet alleen stroop voor op je pannenkoek, ze zal ook een concentraat maken voor andere bedrijven die met voeding bezig zijn.

Bezoekerscentrum

Iedereen is welkom om de gloednieuwe fabriek te komen bezoeken. In een bezoekerscentrum kunnen geïnteresseerden terecht waarna ze een rondleiding krijgen in de fabriek. “In Vlaanderen zijn nog maar 3 stroopstokerijen”, zegt Raf, “er zullen er geen meer bij komen, dus het is toch iets speciaals om eens te komen kijken.”

Meest gelezen