Oudste man van België Gustavus (106) "de danser" overleden

Triest nieuws uit De Haan. De oudste man van België, Gustavus Leclercq is niet meer. Gustavus is overleden aan een longontsteking. Hij werd 106 en was pas sinds vorige maand de oudste mannelijke Belg. Gustavus hield van dansen, tot op het einde van zijn leven.

Radio 2 ging Gustavus Leclercq (106) vorige maand proficiat wensen op zijn appartement in De Haan. Gustavus woonde nog zelfstandig. Hij kreeg wel hulp van zijn mantelzorgster Nora De Vilder. Zij verklapte vorige maand het geheim van Gustavus.

Gustavus de danser

Gustavus was vooral bekend van zijn danspasjes. OCMW-voorzitster in De Haan Marleen Schillewaert heeft hem vaak zien dansen, onder meer bij de Duinsenioren in De Haan. Die komen maandagmiddag toevallig samen. En dat wordt een emotioneel moment. Tijdens het paasfeest bij de Duinsenioren zullen veel mensen het nieuws voor het eerst horen.

Meest gelezen