Deelautosysteem Poppy wordt strenger om joyriden te voorkomen

Het deelautosysteem Poppy in Antwerpen neemt maatregelen om misbruik van hun auto's te voorkomen, nadat één van hun rode auto's afgelopen weekend is gecrasht. Waarschijnlijk was de bestuurder aan het joyriden.

Onverantwoord en onveilig rijden

Zo'n 12.000 mensen zijn bij Poppy geregistreerd. "Jammer genoeg wordt er ook af en toe onverantwoord en onveilig gereden met onze wagens", zegt Alexander Van Laer van Poppy. "Wij betreuren het dat sommige mensen het nodig vinden om onze service te misbruiken en op die manier ook de echte klanten treffen."

Strengere voorwaarden

Daarom maakt Poppy de voorwaarden om lid te worden nu strenger. Nieuwe gebruikers moeten voortaan al 2 jaar hun rijbewijs hebben, tot nu toe was dat een half jaar. Daarnaast wordt de franchise verhoogd (van 750 naar 950 euro) en worden prepaidkredietkaarten vanaf nu geweigerd. En je mag de deelauto ook maximaal 3 dagen aan een stuk huren. Ermee naar het buitenland rijden kan niet. 

Agressief rijgedrag opsporen

"Poppy gaat ook actiever controleren hoe snel de gebruikers rijden", gaat Van Laer verder. "In elke auto zit telematica via de ingebouwde gps. We kunnen niet alleen de snelheid zien, maar ook hoe de bestuurder optrekt en remt, of hoe hij door bochten rijdt. Zo kunnen we zien of iemand agressief gereden heeft."

Poppy zal ook intensief blijven samenwerken met de politie om mensen op te sporen die misbruik maken van het platform. 
 

Meest gelezen