Foto Kurt

Profvoetballer El Ghanassy voor de zestiende keer veroordeeld voor verkeersovertreding

Profvoetballer Yassine El Ghanassy (27) is door de Brugse rechtbank veroordeeld tot het betalen van een geldboete en twaalf maanden rijverbod. Bovendien werd zijn Porsche Carrera verbeurd verklaard. De man is niet aan zijn proefstuk toe. Het was al de zestiende keer dat de man voor de politierechter moest verschijnen. 

Op 19 mei vorig jaar werd El Ghanassy door de politie tegengehouden in Oostende, omdat hij op een busstrook reed. Bij deze controle bleek dat het voertuig waarmee hij reed, een Porsche Carrera, niet verzekerd was. Bovendien mocht de man niet met de auto rijden, aangezien hij opnieuw zijn rijexamens moest afleggen na een vorige veroordeling. 

Het was dus niet de eerste keer dat de voormalige speler van KV Oostende voor de politierechter moest verschijnen. Hij liep eerder al vijftien veroordelingen op voor inbreuken op de wegcode. Hij werd dit jaar in maart nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden omdat hij zonder rijbewijs reed.

De politierechter heeft de profvoetballer nu veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 10.240 euro en een rijverbod van twaalf maanden. Bovendien zal hij naast het afleggen van rijexamens, ook moeten slagen voor medische en psychologische testen. De man zelf was niet aanwezig op de zitting.  

Meest gelezen