Scoutsgroep tijdens nachtwandeling te Middelkerke "opgeschrikt door man met wapen"

Een scoutsgroep uit de regio van Beersel en Halle beleefde vrijdagnacht de schrik van zijn leven. Rond 3 uur 's nachts waren verschillende leden op wandel op de Zeedijk tussen Oostende en Middelkerke.

Pots werden ze opgeschrikt door een man die met een wapen stond te zwaaien. Volgens de leidsters was duidelijk een blinkend voorwerp te zien waarmee de man in het rond zwaaide terwijl hij hen enkele dingen toebrulde. De groep zette het op een lopen terwijl enkele leidsters in paniek de politie belden. Het is niet duidelijk hoeveel leden de scoutsgroep op dat moment telde en hoeveel tieners getuige waren van het tafereel.

De politie kwam meteen met enkele combi's ter plaatse, maar konden niemand meer aantreffen. De buurt werd nog uitgekamd, maar dat leverde niets op. Op de plaats waar de scouts de man opmerkten, niet ver van Raversijde, is het pikdonker.

Welk wapen de man bij had konden de twintigers ook niet goed zien. Toen ze de politie in paniek opbelden waren ze wel zeker van hun stuk. Op het moment van de feiten waren ze bezig aan een wandeltocht of de voorbereiding voor een nachtspel deze zomer, wanneer het echte kamp start.  

Meest gelezen