Videospeler inladen...

Slachtoffer tandarts: "Hij mag tien of vijftien jaar krijgen, dat verandert niets aan het verleden"

Een slachtoffer van de 48-jarige tandarts uit Ganshoren heeft bij VRT NWS getuigd over het grensoverschrijdend gedrag van de tandarts. De tandarts is veroordeeld tot vijf jaar cel. "Hij mag tien of vijftien jaar cel krijgen, dat gaat niets veranderen aan het verleden", klinkt het. Het slachtoffer van de tandarts roept iedereen op om klacht in te dienen wanneer ze het slachtoffer zijn geweest van misbruik. De tandarts gaat in beroep tegen zijn straf.

Een van de drie slachtoffers van seksueel misbruik door een tandarts in Ganshoren heeft gereageerd op de veroordeling van de tandarts. De 48-jarige tandarts kreeg vijf jaar cel.

"Ik ging daar langs omdat ik mijn tand moest laten vullen. Hij heeft mij lokaal verdoofd, maar twee keer toen dat gebeurde voelde ik dat de rechterkant van mijn lichaam volledig verdoofd was. Hij is daarna naar mijn broek geweest en in mijn onderbroek. Ik kon niet bewegen. Ik wist niet goed hoe ik moest reageren. Het is mijn tandarts. Ik moet daar vertrouwen in hebben en dan zie ik dat dat gebeurt", klinkt het in een gesprek met VRT NWS.

"Hij mag tien jaar of vijftien jaar cel krijgen, dat gaat niets veranderen aan het verleden. Ik hoop dat hij ervan gaat leren en dat het gaat stoppen. Ik wil dat iedereen weet dat het kan voorvallen. En dat je geen schrik moet hebben om klacht in te dienen. Dat helpt, dat helpt echt wel", besluit het slachtoffer.

 

Meest gelezen