Stromae sluit muzikale comeback niet uit: "De creativiteit is er nog steeds"

Paul Van Haver, alias Stromae, sluit in een interview gisterenavond bij "France 2" zijn muzikale terugkeer niet uit: "De creativiteit is er nog steeds." Na een lange afwezigheid door burn-out wil hij graag terugkeren naar het podium maar "op een rustiger en gezonder ritme". 

"Ik heb enorm veel plezier met wat ik vandaag allemaal doe met onze modecollectie, met muziek en met alles waar ik mee bezig ben." Dat zei Stromae in een interview dat hij samen met zijn echtgenote styliste Coralie Barbier en zijn broer Luc Junior Tam, partners van zijn modecollectie, gaf aan France 2.

Meer dan 200 concerten in 2 jaar tijd, een slechte reactie op malaria-medicatie en een grote fysieke en mentale vermoeidheid bezorgden Stromae een burn-out. Vorig jaar kondigde hij nog aan dat hij zich vooral op projecten met zijn modelabel Mosaert wilde focussen en dat hij zijn muzikale carrière voor onbepaalde tijd on hold zette. 

Sinds 2015 heeft Stromae niet meer op het podium gestaan, met uitzondering van één optreden vorige maand naast rapper Orelsan in Brussel. Achter de schermen bleef hij echter wel met muziek bezig.

In het interview waar hij openlijk sprak over de afgelopen periode liet hij een opening voor zijn muzikale comeback. "De creativiteit is er nog steeds (...) ik kan niet zonder het podium, maar als er een vervolg komt dan zal dat op een rustiger en gezonder ritme zijn."

Ik kan niet zonder het podium maar als er een vervolg komt dan zal dat op een rustiger en gezonder ritme zijn.

Stromae

Verder in het interview sprak hij openlijk over zijn burn-out en het diepe dal waar hij afgelopen jaren uit klom: "Ook al verkopen we dromen, het blijft nog steeds een job, en zoals bij elke job, als je te veel werkt, dan brand je op."

"Ik had te kampen met een grote mentale vermoeidheid (…) Ik had tijd nodig om mezelf terug te vinden. Niet langer vertrouwen kunnen stellen in je psyche is iets heel verontrustends. Maar nu weet ik iets meer over mentale aandoeningen (…) dat is een extra element in mijn bagage.”

Meest gelezen