Tien mensen zonder papieren opgepakt bij grote politieactie te Zeebrugge

Bij een grote politieactie aan de Stella Mariskerk van Zeebrugge zijn zaterdagavond tien mensen zonder papieren opgepakt. Drie anderen konden ontsnappen aan de politie en zijn nog op de vlucht.  

De actie paste in het kader van regelmatige controles door de politie om het transmigrantenprobleem in Zeebrugge het hoofd te kunnen bieden. De actie kwam er ook nadat amper enkele dagen geleden een 70-jarige man in het toilettencomplex, waar hij als vrijwilliger werkt, werd misleid en beroofd van zijn portefeuille.

Afgelopen weekend waren er ook verschillende meldingen van ongeruste bewoners in Zeebrugge. In de Kustlaan betrapte een bewoner vier personen die aan klinken van auto's aan het voelen waren, elk aan de kant van de weg. En zaterdag kwamen er meldingen van een groep van 15 in de buurt van de Markt en Visserstraat.

Na de politieactie werd het rustiger, al kwamen de gevluchte personen volgens buurtbewoners wel terug. De opgepakte mensen zonder papieren werden overgebracht naar de Dienst Vreemdelingenzaken.

Meest gelezen