Vier tieners krijgen tot 160 uur werkstraf voor mishandelen Nederlands homokoppel

In Nederland zijn vier tieners veroordeeld tot werkstraffen tot 160 uur voor het mishandelen van twee mannen in Arnhem. De twee slachtoffers zeiden dat ze zijn mishandeld omdat ze homoseksueel zijn, maar de rechtbank achtte anti-homogeweld niet bewezen. De feiten dateren van april vorig jaar en leidde tot een nationale protestactie in Nederland waarbij mannen zich hand in hand lieten fotograferen.

De tieners zwierven zonder medeweten van hun ouders 's nachts rond op straat. Ze hadden een betonschaar bij zich om fietsen te stelen. Toen ze het homostel ontmoetten, kwam het tot een vechtpartij.

Een van de twee slachtoffers verloor vijf tanden tijdens de vechtpartij met de tieners. De rechtbank concludeert dat niet is vast te stellen dat die tanden met de betonschaar uit de mond van de man zijn geslagen. 

Het incident leidde vorig jaar tot een nationale protestactie. De Nederlandse sportjournaliste Barbara Barend had via Twitter alle mannen in Nederland opgeroepen om hand in hand te lopen en zich zo te laten fotograferen.

Meest gelezen