Videospeler inladen...

Vijf jaar cel voor tandarts die vrouwen heeft aangerand en misbruikt

De Brusselse rechtbank heeft een 48-jarige tandarts veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan twee met uitstel omdat hij drie vrouwelijke patiënten seksueel misbruikt heeft. De tandarts gaat in beroep tegen zijn straf.

De eerste feiten dateren van 2007. Toen werd een eerste klacht ingediend tegen de man voor aanranding van de eerbaarheid, maar die zaak werd geseponeerd. De tandarts verliet zijn praktijk in Namen en verhuisde naar de Brusselse gemeente Ganshoren. In 2012 en 2013 ontving het parket van Brussel twee nieuwe klachten over het wangedrag van de tandarts. De zaak kwam in een stroomversnelling terecht wanneer een vierde slachtoffer een klacht indiende voor verkrachting. 

De slachtoffers verklaren dat de tandarts erg expliciete en suggestieve vragen stelde aan vrouwelijke patiënten terwijl ze bij hem op de tandartsstoel lagen. Bovendien zou hij ook met zijn kruis tegen de vrouwen hebben aangewreven, terwijl zij al dan niet verdoofd waren. Een van de slachtoffers vermoedt dat de tandarts opzettelijk de dosis verdoving verhoogde zodat hij vrij spel had. De vrouw had hem naar eigen zeggen meerdere keren gevraagd om te stoppen. 

De rechtbank is bezorgd omdat de tandarts ook met minderjarigen werkt. 

Cecile Kenis, advocate 19-jarig slachtoffer

De correctionele rechtbank van Brussel heeft nu beslist om de man te veroordelen tot vijf jaar cel waarvan twee met uitstel. Cecile Kenis, advocate van het 19-jarig slachtoffer dat verkracht werd, is tevreden. "Dat is een zware straf. De rechtbank is bezorgd omdat de tandarts ook met minderjarigen werkt. De rechtbank spreekt ook van recidive en er zijn ook meerdere slachtoffers." 

De tandarts is momenteel nog actief en dat baart de advocaat zorgen. "De rechtbank zal het vonnis doorsturen naar de beroepsorde van tandartsen die er tuchtrechtelijk het nodige mee zal doen."

Meest gelezen