Luc Deneyer stopt na drie legislaturen als burgemeester van Bever

Luc Deneyer (CD&V) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in de faciliteitengemeente Bever geen kandidaat meer. Hij werd in 1988 voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid en is sinds 2000 burgemeester. Gezondheidsperikelen - meer bepaald een visuele beperking - liggen aan de basis dat Deneyer er op 64-jarige leeftijd mee kapt.

CD&V, dat in 2012 met 6 zetels op 11 een volstrekte meerderheid haalde, trekt in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam "Thuis in Bever - Chez nous à Biévène".

Met die naamsverandering wil de partij nog meer dan voorheen ook Franstaligen aanspreken. Die maken de meerderheid uit van de bevolking in deze kleine Vlaams-Brabantse gemeente op de grens met Henegouwen die in totaal nauwelijks 2.000 inwoners telt.

Net als in het verleden voert de partij ook een tweetalige communicatiecampagne. Het is nog onduidelijk wie de lijst zal trekken.

Meest gelezen