© Eric Baccega - creative.belgaimage.be

Zes opzichters van Congolese Virunga Park gedood in hinderlaag

In Congo, in de provincie Noord-Kivu, zijn zes opzichters van het nationaal Virunga Park omgekomen bij een hinderlaag. Dat heeft de woordvoerder van het park Joël Malembe gemeld.

In het nationaal park van Virunga zijn vijf opzichters en de chauffeur om het leven gekomen bij een hinderlaag, vermoedelijk opgezet door rebellen. Een zesde opzichter werd gewond.

De hinderlaag werd opgezet tussen de stations Lulimba en Ishasha, aldus Malembe. Meer informatie over het incident werd nog niet vrijgegeven.

Al meer dan 100 bewakers gedood

Het Virunga Park is erkend Unesco-werelderfgoed. Het park beschikt over de actieve Nyiragongovulkaan en over enkele van 's werelds laatste laagland­gorilla's.

Maar het park ligt in het oosten van Congo op de grens van Rwanda en Oeganda, een regio die geplaagd wordt door verschillende rebellengroepen. De opzichters van het park worden geregeld aangevallen door deze rebellen.

Sinds 1996, het begin van de eerste Congolese oorlog, zijn al meer dan honderd opzichters omgekomen. De directeur van het park is de Belgische prins Emmanuel de Merode. Ook hij werd in 2014 neergeschoten en kreeg kogels in buik en borst. De Belg overleefde de aanslag. 

Meest gelezen