"Game of thrones" vestigt record: opnames epische veldslag nemen liefst 55 nachten in beslag

De opnames van een epische veldslag voor het volgende seizoen van "Game of thrones" hebben liefst 55 nachten geduurd, goed voor een record. Dat moet blijken uit een nota van de rechterhand van de regisseur die even op Instagram is verschenen.

Een dankbriefje "om 55 nachten op rij stand te houden, om de kou, de sneeuw, de regen en de modder te verdragen, net als de schapenstront van Toome en de wind van Magheramorne": dat heeft Jonathan Quinlan even op Instagram gepost om het al snel weer te verwijderen, meldt fansite "Watchers on the Wall".

Quinlan is de rechterhand van de regisseur van "Game of thrones" en heeft met zijn post ongewild (?) een serieuze tip van de sluier gelicht over het 8e seizoen van de fantasyserie dat volgend jaar verschijnt. Fans mogen zich blijkbaar verwachten aan een epische veldslag waarvoor de makers zichzelf nog maar eens hebben overtroffen.

Tot nog toe stond het record voor opnames voor 1 enkele scène in een aflevering van "Game of thrones" op om en bij de 25 draaidagen. Uit de nota van Quinlan moet blijken dat dit record is gebroken en nu op 55 onafgebroken draaidagen staat, of liever draainachten.

Met Toome en Magheramorne verwijst Quinlan naar 2 locaties waar de opnames plaatsvonden, de set van Moneyglass en die van Magheramorne in Noord-Ierland. Volgens "Watchers on the Wall" vonden op nog een derde locatie opnames voor de scène plaats. De fansite stipt hierbij Saintfield aan, een andere plek in Noord-Ierland.

Meest gelezen