"Schoonste zin" van Hugo Claus hangt aan de gevel van het Letterenhuis

In Antwerpen is de "schoonste zin" van Hugo Claus aan de gevel van het Letterenhuis aangebracht. Het gaat om een zin uit de dichtbundel "Oog om oog" die de luisteraars van "Culture club" op Radio 1 hebben gekozen.

"Het is beter gras te zijn, men kan het maaien, wieden en wild groeit het weer, en altijd anders": die woorden prijken sinds vanmiddag op de gevel van het Letterenhuis in de Minderbroedersstraat in hartje Antwerpen.

Eind vorige maand zijn ze door de luisteraars van "Culture club" op Radio 1 tot de "schoonste zin" van wijlen Hugo Claus verkozen. Ze komen uit de dichtbundel "Oog om oog".

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de Vlaamse auteur is overleden. Als eerbetoon loopt sinds 17 maart een tentoonstelling over zijn leven en werk in het Letterenhuis. De "schoonste zin" vormt hierop een aanvulling.

"Het Letterenhuis is het literaire archief van en voor Vlaanderen", zegt schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V). "Het koestert meer dan 2 miljoen archivalia waaronder brieven, handschriften en volledige schrijversarchieven."

"Het archief van Hendrik Conscience, Willem Elsschot en dat van Hugo Claus wordt hier bewaard. De gevel is dan ook de uitgelezen plek om deze schoonste zin van een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van de 20e eeuw in het collectief geheugen te verankeren."

Meest gelezen