Videospeler inladen...

Leven met claustrofobie: "Ik let op wat ik drink zodat ik niet naar het toilet hoef"

Emma heeft claustrofobie. Tijdens haar stage gaat ze niet naar het toilet (want er zijn geen ramen) en neemt ze altijd de trap (want in de lift durft ze niet). Ze gaat te rade bij psychologe Barbara Depreeuw en gaat na waar ze precies bang voor is. En uiteindelijk probeert ze voor het eerst in drie jaar een lift uit. 

Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald moment in het leven last van een of meerdere angsten gelinkt aan een bepaald object of een bepaalde situatie. Bij 11 à 12 procent is de angst zo groot dat die het dagelijkse leven verstoort. Als we dan ook nog het object of de situatie gaan vermijden, valt de diagnose van fobische angst. Vandaag volgen we in onze reeks Emma, zij heeft claustrofobie.

Emma heeft moeite met kleine ruimtes. Een lift nemen of naar het toilet met de deuren dicht is voor haar een lijdensweg. In deze video ontdekken we welke beperkingen dat met zich meebrengt. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen