Beton maakt plaats voor groene speelzone in Meerhout

In Meerhout worden aan het bezoekerscentrum van het Grote Netewoud verschillende oude constructies afgebroken. Ze maken plaats voor een plek waar kinderen op een speelse manier in contact komen met de natuur.

Natuurbeleving voor breed publiek

Aan het huidige bezoekerscentrum stonden er nog resten van onder meer oude huizen van de molenaar, maar ook van een voormalig zwembad, een restaurant, een kippenslachterij en een feestzaal. "Het wordt voor alle duidelijkheid geen speeltuin", zegt Wendy Thys van Natuurpunt. "Het wordt een stuk natuur met belevingselementen zoals een boomstam waar kinderen kunnen opklimmen. We willen een breed publiek aantrekken dus niet enkel de pure natuurliefhebber. Die is al overtuigd van het belang van de natuur. We mikken op jonge gezinnen zodat kinderen van jongs af de natuur leren appreciëren".

Oude watermolen wordt nieuw bezoekerscentrum

Het Grote Netewoud ligt verspreid over de gemeenten Geel, Mol, Balen en Meerhout. Het bestaat uit verschillende natuurgebieden die nog verder met elkaar zullen worden verbonden. Natuurpunt hoopt ook dat ze in mei kunnen starten met de restauratie van een oude watermolen in Meerhout, die dan in de loop van volgend jaar in gebruik kan worden genomen als nieuw bezoekerscentrum.

 

Meest gelezen