Cafébaas in Wetteren krijgt na 5 jaar zijn geld van de staat

Goed nieuws voor cafébaas Maxim Schneider. Bijna 5 jaar na de treinramp in Wetteren gaat Binnenlandse Zaken de rekening betalen. Toen de trein met een gevaarlijke chemische lading ontspoorde en in brand vloog, nam de hulpverlening zijn café in en verbruikte er voor duizenden euro's drank.

Zowat tien dagen lang was café Den Artiest de uitvalsbasis van de hulpdiensten. Cafébaas Maxim Schneider serveerde al die tijd, drank, koffie, soep en broodjes. Maar na de ramp was het onduidelijk wie de rekening zou betalen. Enkel de provincie had haar deel betaald.

Maar de gemeente Wetteren en het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken bleven hun deel schuldig. Tot nu, na bemiddeling van provinciegouverneur Briers, Binnenlandse Zaken beslist heeft de rekening te betalen.

Het geld is nog niet gestort, maar de cafébaas is blij dat het op komst is.  Daardoor kan hij de hele periode afsluiten, want de treinramp was ook voor zijn café een ramp. 

kasto80

Meest gelezen