AP2006

Extra geld om jongeren te beschermen tegen radicalisering

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geeft 200.000 euro aan 8 projecten die kwetsbare jongeren moeten beschermen tegen radicalisering en jeugdcriminaliteit. Na de paasvakantie gaan de projecten van start. 

Vanaf de paasvakantie krijgen 8 projecten samen 200.000 euro om kwetsbare jongeren te beschermen tegen radicalisering en polarisering. Dat meldt Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De subsidies gaan naar projecten in steden als Brugge, Brussel, Genk, Gent, Kortrijk, Vilvoorde en tweemaal Antwerpen.

Het hoogste bedrag (77.000 euro) gaat naar een project van de Erasmushogeschool. Zij willen studenten van de lerarenopleiding en leraren op school opleiden tot dialoogcoaches die met polarisering kunnen omgaan.

Een ander project, Spoor Brugge, krijgt 19.000 euro om 50 leraren op te leiden om met polarisering om te gaan, en moeilijke gesprekken en klassituaties te managen.  Eind vorig jaar waren er in Brugge nog gewelddadige incidenten met een meisjesbende in de stationsbuurt.

Meest gelezen