Granaat gegooid in loungebar in Willebroek

Vanmorgen vroeg is er een ontploffing geweest in een loungebar in het centrum van Willebroek, in de provincie Antwerpen. Gewonden zijn er niet, er is wel veel schade aan het gebouw.

De buurtbewoners van de August Van Landeghemstraat in centrum Willebroek werden rond half vier vannacht opgeschrikt door een luide knal. Onbekenden hadden een granaat binnen gegooid in café Havana. "De politie en de brandweer zijn dan onmiddellijk ter plaatse gekomen, en ook de ontmijningsdienst DOVO kwam vaststellingen doen. En daaruit bleek dat er een granaat naar binnen gegooid was", vertelt parketmagistrate Nele Poelmans. 

"Er is veel materiële schade, maar er vielen gelukkig geen gewonden", zegt Poelmans nog. "Over verdachten kan ik nog niets zeggen. Er is een onderzoeksrechter gevorderd, wegens opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand, wat een zware kwalificatie is.  Het onderzoek loopt nu volop."

Het café zou geen kwalijke reputatie hebben. 

Meest gelezen