Van links naar rechts: Stevie Nicks, John McVie, Christine McVie, Lindsey Buckingham en Mick Fleetwood.
2018 Invision

Wegen van Fleetwood Mac en gitarist Lindsey Buckingham scheiden (opnieuw)

De Amerikaanse band Fleetwood Mac doet het voortaan zonder gitarist en hitschrijver Lindsey Buckingham. Hij wordt voor de herfsttournee vervangen door Mike Campbell (Tom Petty & The Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House).  

Op 4 april tweette gitarist Billy Burnette al: "Breaking: Lindsey Buckingham is eruit, maar ik ben er niet in." Het bericht werd evenwel na enkele uren gewist. Burnette verving Buckingham van 1987 tot 1995 en hengelde wellicht opnieuw naar een plaatsje. Gisteren kwam dan de bevestiging dat de wegen van Fleetwood Mac en Buckingham inderdaad scheiden.

Buckingham was van onschatbare waarde voor de band. Hij speelde van 1975 tot 1987 om in 1996 terug te keren. Buckingham schreef ook hits als "Go your own way", "Tusk" en "Second hand news". Het gerenommeerde muziekblad Rolling Stone schrijft als reden voor de breuk "onenigheid over de komende tournee".

De magie werkt en dit is de juiste richting voorwaarts

Fleetwood Mac zelf rept met geen woord over de situatie buiten dan dat het klikt met de nieuwe aanwinsten, Mike Campbell en Neil Finn. "De magie werkt en dit is de juiste richting voorwaarts. We beseffen dat we iets nieuws hebben, maar het heeft het typische Mac-geluid."

Finn vertelt dat hij twee weken geleden een uitnodiging kreeg. "Een paar dagen later stond ik in een kamer met Fleetwood Mac te spelen. We klinken goed samen."

Meest gelezen