Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Opnieuw wissel in het Witte Huis: adviseur binnenlandse veiligheid van Trump stapt op

Thomas Bossert, de adviseur binnenlandse veiligheid van president Donald Trump, is op vraag van de kersverse nationale veiligheidsadviseur John Bolton opgestapt. Dat heeft de woordvoerster van de president laten weten. Bossert is al de zoveelste die sinds het aantreden van Trump een stap opzij moet zetten.

Bossert is al de tweede die de administratie van president Trump moet verlaten, nadat John Bolton gisteren aan zijn werk als nationale veiligheidsadviseur is begonnen. Eerder moest ook al Michael Anton vertrekken, de woordvoerder van de nationale veiligheidsraad. Het ontslag van Bossert zou een deel zijn van Boltons "schoonmaak" van de nationale veiligheidsraad. 

Bossert werkte al voor president Trump sinds Trump aan zijn ambtstermijn begon in januari 2017. "De president is Tom dankbaar voor zijn inzet voor de veiligheid van ons land", verklaarde woordvoerster Sarah Sanders vandaag in een statement. Het ontslag maakt van Bossert de zoveelste in de rij die vervangen wordt. Of er al een opvolger voor Bossert is, is nog niet bekend.   

Meest gelezen