Videospeler inladen...

Twijfels over doodsoorzaak 15-jarige jongen, parket zoekt 5 getuigen

Parket en politie zijn op zoek naar vijf jongeren die de gsm van Nick U. vonden. De 15-jarige jongen werd zondag­avond dood aangetroffen in Grimbergen. Over de doods­oorzaak is er nog steeds geen uitsluitsel. Het parket zegt dat de jongen overleed door "een zware impact". 

Politie en parket zijn op zoek naar vijf jongeren, twee meisjes en drie jongens, die de gsm van Nick U. gevonden hebben in de buurt van een petanqueveld. Ook andere getuigen worden opgeroepen. 

Deze namiddag werden de ouders van de 15-jarige Nick U. al op de hoogte gebracht van de mogelijke doodsoorzaak. "Het zou om een aanrijding met vlucht­misdrijf gaan", vertelde de vader van het slachtoffer aan onze VRT-journalist Caroline Van den Berghe. 

"Verder onderzoek moet nog veel uitwijzen. Misschien is mijn zoon verplaatst en willen ze het laten lijken op een roofmoord", vertelt de vader nog. De gsm en sleutels van de jongen werden gevonden iets verderop in een park. Zijn portefeuille is spoorloos.

Het parket laat intussen weten dat uit de autopsie blijkt dat de jongen overleden is aan zware inwendige en uitwendige verwondingen aan de benen. Een ongeval met vluchtmisdrijf is een van de pistes die onderzocht worden, maar zeker is dat dus nog niet. De lokale recherche voert intussen verder onderzoek.

De jongen van 15 kwam zondagavond niet thuis na een bezoek aan een vriend. "Nick moest om 22.15 uur thuis zijn maar toen het 18 na werd, voelde ik dat er iets was", zegt de vader. Nadat hij was langsgegaan bij de vriend van zijn zoon, zag hij een ambulance staan. "Ik dacht dat hij erbij stond, maar toen zag ik hem liggen."

We hopen dat de dader of daders door de media worden wakkergeschud

Ook de vader doet nog een oproep naar getuigen. "We hopen dat de dader of daders door de media-aandacht worden wakkergeschud. We hopen dat ze zichzelf aangeven of dat er iemand opduikt die iets gezien heeft. Wie weet dat ze hem bij de aanrijding misschien nog hadden kunnen helpen. Zo'n auto moet toch opvallen."

Meest gelezen