Visit Antwerpen - Manu Van der Perre

Ontdek de mooiste gebouwen van Antwerpen met de fiets

Visit Antwerpen en Toerisme Provincie Antwerpen stellen de nieuwe architectuurroute voor. 30 kilometer door de stad mét tips voor uw Instagramfoto's.

Met de nieuwe architectuurroute van Visit Antwerpen en Toerisme Provincie Antwerpen kan u nu de mooiste gebouwen van de stad Antwerpen ontdekken. De architectuurroute biedt u een fietsroute van 30km en dankzij de tips van fotografe Noortje Palmers kan u onderweg ook Instagramlikes verzamelen.

De nieuwe architectuurroute begint en eindigt aan de Grote Markt, maar u kan evengoed zelf een ander beginpunt kiezen. Langs de route is er extra aandacht voor Antwerpens mooiste gebouwen en u krijgt ook leuke weetjes mee. Trekpleisters van de vernieuwde route zijn het nieuwe Havenhuis, de brouwerij van Seefbier, de parkbrug in Park Spoor Noord en het groen Kwartier in de buurt van brouwerij De Coninck.

Digitale revolutie

Daarnaast geeft fotograge Noortje Palmers u onderweg tips voor uw Instagramprofiel als: "Het standbeeld van de Lange Wapper neem je best vanuit een lage hoek in beeld. Zo krijg je een hele nieuwe kijk op het standbeeld". U kan de route gratis verkrijgen de bezoekerscentra van Visit Antwerpen en in station Antwerpen-Centraal. De route is ook digitaal beschikbaar via Google Maps.

Victoriano Moreno

De nieuwe fietsroute heeft een hoog Instagram-gehalte, dat zal de bezoeker van vandaag zeker appreciëren

Koen Kennis schepen toerisme Antwerpen (N-VA)

Ook Koen Kennis (N-VA) schepen voor Toerisme in Antwerpen is verheugd met de route. "De architectuurroute is een heel eigentijdse route geworden dankzij de moderne nieuwe landmarks die onderweg te bewonderen zijn. Daardoor heeft de route een hoog Instagram-gehalte, iets wat de bezoekers van vandaag zeker zullen appreciëren."

Fietscomfort

De architectuurroute zet sterk in op ontspanning en fietscomfort. Op de route zijn verschillende oplaadpunten aangeduid voor uw elektrische fiets. Het plan toont ook verschillende plaatsen waar u fietsen kan huren, ideaal voor toeristen. Voor de fietsliefhebber is er dus geen excuus om de route niet te verkennen.

Antwerpen Toerisme & Congres | Foto SigridSpinnox.com

Meest gelezen