AP2013

OPROEP: Zijn uw gegevens via Facebook gelekt?

Facebook verstuurt sinds gisteren meldingen naar gebruikers dat hun persoonlijke gegevens misbruikt zijn door het bedrijf Cambridge Analytica. Vanaf vandaag kan iedereen zelf via een link checken of dit het geval is geweest. Heeft u zo’n melding gekregen of heeft u na de check te lezen gekregen dat uw gegevens zijn gelekt, dan komt VRT NWS graag in contact met u.

Het bedrijf Cambridge Analytica kocht de gegevens van ruim 80 miljoen Facebookers die via de persoonlijkheidstest “This Is Your Digital Life” werden verzameld.

Als u die test heeft ingevuld of iemand van uw Facebookvrienden, dan zijn uw gegevens mogelijk in verkeerde handen terechtgekomen en gebruikt om te proberen de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Is dat het geval? Dan komen wij graag in contact met u.
Mail uw contactgevens naar oproep@vrtnws.be.
 

Meest gelezen