flip franssen

Illegale migranten aangetroffen in vrachtwagens in Mechelen en Mol

Zowel in Mechelen als in Mol werden vannacht meerdere illegale migranten aangetroffen en opgepakt. In Mol werden 27 mensen, waaronder 3 jonge kinderen, aangetroffen. In Mechelen gaat het om 10 mensen zonder papieren.

Deze nacht werden op verschillende plaatsen in Vlaanderen illegale migranten gearresteerd. De politie van Mol voerde een eerste reeks arrestaties uit op de snelwegparking van Postel (Mol) langs de E34. De politie  werd gealarmeerd door een vrachtwagenchauffeur die de mensen had opgemerkt in de laadruimte van een vrachtwagen. De politie kwam ter plaatse en deed nazicht op de parking. Er werden 27 illegale migranten aangetoffen, waaronder drie jonge kinderen. Het gaat om Irakezen, Syriërs en een Iraniër. Zij werden overgebracht naar de kazerne van de federale politie in Wilrijk en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

In  Mechelen werden meerdere illegale migranten aangetroffen op een bedrijfsterrein aan de Blarenberglaan. Zij werden opgemerkt op het moment dat ze uit een vrachtwagen klommen. Het gaat om tien personen, acht mannen en twee vrouwen, die naar eigen zeggen uit Eritrea komen. Ze kregen eten en drinken van de lokale politie en verkeren in goede gezondheid. Ook zij worden ter beschikking van de Dienst Vreemdelingenzaken gesteld. 

Meest gelezen