Politietoezicht op trouwstoeten in Genk

De stad Genk gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat trouwstoeten opnieuw uit de hand lopen, zoals dat afgelopen weekend is gebeurd in de Stalenstraat in Genk. Iemand filmde toen wat er gebeurde. Op de beelden is onder meer te zien hoe wagens het verkeer hinderden en er waren geweerschoten te horen.

"Ontolereerbaar", zegt schepencollege

"We hebben de politie gevraagd de gebeurtenissen van zaterdag te onderzoeken", zegt burgemeester Wim Dries. "Er komt in de toekomst ook extra toezicht op trouwstoeten en de politie zal optreden als dat nodig is." Maar de stad Genk wil trouwers en hun gevolg ook beter gaan informeren over wat kan en niet kan. "We willen mensen die hun huwelijk komen aangeven maar ook zaaluitbaters daarover inlichten. Hoe dat precies zal gebeuren, wordt door de stadsdiensten nog bekeken", zegt Dries.

Enkele auto's geïdentificeerd

De politie laat intussen weten dat het via de beelden enkele auto's heeft kunnen identificeren maar wie de daders zelf zijn is nog niet duidelijk. Ook om welk koppel het ging dat trouwde, is nog niet bekend. De politie zegt wel nog dat het koppel niet noodzakelijk meeverantwoordelijk is voor de incidenten van zaterdag. 

Meest gelezen