"Stop Tihange" doet aangifte bij politie in Tongeren tegen de Belgische Staat

De Nederlandse actiegroep Stop Tihange gaat op 21 april bij de Belgische politie aangifte doen tegen de Belgische Staat. Volgens de actiegroep wordt het leven van miljoenen mensen bedreigd door de kernreactoren in Tihange en Doel.

"Wij voelen ons bedreigd in onze veiligheid door de kerncentrale Tihange 2. Dat is in grote lijnen de inhoud van onze aangifte", zegt Jos Gullikers van Stop Tihange. "Er is recent nog beslist in het energiepact dat de centrales in 2025 zullen sluiten maar dat vinden wij veel te laat. Want de reactoren met scheurtjes zijn zo onveilig dat ze volgens ons veel sneller dicht moeten."

Een voor een aangifte doen

"Wij gaan op 21 april de hele namiddag een voor een of per twee aangifte doen en zo volgen we elkaar op. Intussen kunnen we aan het publiek uitleggen waarom we dit doen en wat we ermee willen bereiken. We hopen dat er zich minstens 100 mensen aanmelden om mee te doen. We doen gelijkaardige acties in Namen, Eupen en waarschijnlijk ook in Antwerpen, samen met Belgen, Duitsers en Nederlanders. Zo willen we de zaak opnieuw onder de aandacht brengen en de druk op de ketel houden." 

 

Meest gelezen